fbpx

Leire Rincón guanya la Beca d’Estudis Feministes Nativitat Yarza 2021

La Beca d’Estudis Feministes Nativitat Yarza 2021 s’ha atorgat a Leire Rincón pel seu projecte «Violència sexual: quantificació del problema, percepcions i estratègies preventives». A través d’aqueta recerca, l’autora pretén analitzar l’alça i les causes de la violència sexual, una radiografia necessària per a dissenyar eines d’actuació per frenar un dels principals símptomes de la desigualtat de gènere avui dia.

L’objectiu de l’estudi és, doncs, el de quantificar les diverses formes i la magnitud de la violència sexual en una població particularment vulnerable, incloent les formes més subtils i naturalitzades; captar les percepcions envers a la violència sexual, i més específicament, si els actes de violència sexual s’interpreten com a tals per part de les víctimes i els agressors –i de la població en general–; i identificar quins són els mecanismes que porten a aquesta forma de violència i quines intervencions són les més efectives per frenar aquest fenomen.

Leire Rincón és doctora en Ciència Política per la Universitat de Barcelona (Juny 2021). En la seva tesi, «The paradox of Universality: preferences for basic income policy in Finland and Spain», ha analitzat l’opinió pública envers a la Renda Bàsica universal.

El jurat de la beca està format per la politòloga Sílvia Claveria, l’activista feminista i exdiputada al Parlament de Catalunya Carme Porta i l‘advocada Carla Vall,

Comparteix aquesta noticia