fbpx

La Fundació Josep Irla fa una donació de documents de Pere Cerezo a l’Ajuntament de Girona

La Fundació Josep Irla ha donat un conjunt de documents de Pere Cerezo i Hernáez, alcalde de Girona entre 1937 i 1939, a l’Ajuntament de la ciutat. Josep Huguet, patró de la Fundació Josep Irla, i Marta Madrenas, alcaldessa de Girona, han oficialitzat la donació, amb la qual la Fundació ha cedit els drets d’explotació al consistori. A l’acte hi han assistit també el director executiu de la Fundació, Josep Vall, i el cap del Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions de l’Ajuntament de Girona, Joan Boadas.

El fons cedit consta de 39 documents de Pere Cerezo que havia lliurat a la Fundació Josep Irla la seva filla, Margarida Cerezo i Adroher. Entre la documentació, hi ha sobretot material personal de l’alcalde, com certificats diversos, retalls de premsa, el carnet de diputat al Parlament de Catalunya, el carnet d’alcalde president del Consell Municipal de Girona, targetes professionals, passatges de vaixell, un bitllet d’una pesseta de la República espanyola, un bitllet d’una pesseta del Consell Municipal de Girona i notes autobiogràfiques.

L’Ajuntament de Girona s’ha compromès a garantir la conservació i la divulgació del material a través de l’Arxiu Municipal de Girona, i a portar a terme un treball de recerca i editar, posteriorment, un llibre sobre la figura d’aquest alcalde de la ciutat en l’època republicana.

Comparteix aquesta noticia