fbpx

La Fundació Irla i Coppieters Foundation organitzen una nova jornada conjunta, enguany dedicada a analitzar la implantació d’una Renda Bàsica a escala europea

Des de l’emergència del capitalisme, la història de les esquerres democràtiques ha estat la d’una lluita continuada per redistribuir la riquesa i, així, segar les cadenes de la dependència econòmica, que situen la majoria de les persones -es considerin “pobres” o no- sota la dominació dels grans poders econòmics. La Renda Bàsica pot ser la següent gran conquesta en aquesta lluita per la llibertat. I atès que a l’era de la globalització la redistribució de la riquesa serà internacional o no serà, la Fundació Irla i la Coppieters Foundation ens hem proposat estudiar com podria finançar-se una Renda Bàsica a escala europea.

En aquesta jornada, presentarem les conclusions de l’estudi «Una renda bàsica europea», elaborat per Jordi Arcarons, Daniel Raventós i Lluís Torrens, i posteriorment hi haurà una taula rodona amb experts en la matèria.

Tindrà lloc dimecres 31 de maig, a les 18:30 h, al Hub Social de la Fundació Bofill (Carrer Girona, 34, interiors. Barcelona). També es podrà seguir a través del canal de Youtube de la Fundació  Irla, i per les xarxes socials (#EuropaIrla).

INSCRIPCIONS ↘

xxx

PROGRAMA

18:30 h Benvinguda

Krisztina Sándor, membre del bureau de Coppieters Foundation

18:35 h Presentació de l’estudi «Una Renda Bàsica Europea», elaborat per Jordi Arcarons, Daniel Raventós i Lluís Torrens

Conferència a càrrec de Daniel Raventós, president de la Xarxa Renda Bàsica

19:00 h Taula rodona

Daniel Raventós, president de la Xarxa Renda Bàsica

Jordi Arcarons, catedràtic d’economia a la UB

Lluís Torrens, secretari d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat

Carme Porta, exdiputada i impulsora de la primera proposta de Renda Bàsica al Parlament

Itziar Guerendiain, membre del col·lectiu ORAIN! i investigadora predoctoral a la UPV/EHU

20:00h Cloenda

Sergi Raventós, director de l’Oficina del Pla Pilot de la Renda Bàsica Universal


“This event is financially supported by the European Parliament. The European Parliament is not liable for the opinions expressed by the speakers during the event.”