fbpx

La Fundació Josep Irla i la Coppieters Foundation organitzen una nova jornada conjunta, enguany dedicada a analitzar els moviments per l’autodeterminació a Europa

Els moviments proautodeterminació a Europa són, sovint, estigmatitzats per l’opinió publicada com a mostra d’un replegament identitari davant el món global, equivalent al que protagonitza l’extrema dreta. En realitat, però, les dades apunten a un panorama molt més complex, on bona part d’aquests moviments tenen un ideari progressista i una lectura oberta del fet nacional, mentre que l’extrema dreta i els règims autoritaris solen estar emparats en el nacionalisme de les majories estatals. Aquesta jornada, i l’estudi que s’hi presentarà, tenen per objectiu posar llum sobre aquest panorama.

La jornada se celebrarà el divendres 11 de març al matí a la sala d’actes Casa Golferichs (Gran Via de les Corts Catalanes, 491. Barcelona). A causa de la covid, l’activitat d’enguany tindrà un format reduït i es requereix inscripció prèvia. També es podrà seguir a través del canal de Youtube de la Fundació Josep Irla i del canal de Youtube de la Coppieters Foundation, i per les xarxes socials (#EuropaIrla).

INSCRIPCIONS ↘

PROGRAMA

11:00 h Benvinguda

   Joan Manuel Tresserras, president de la Fundació Josep Irla

11:05 h Presentació de l’estudi «Els moviments per l’autodeterminació a Europa», elaborat per Marc Sanjaume, Jordi Mas i Ivan Serrano

   Conferència a càrrec de Marc Sanjaume, professor de Ciència Política a la UPF

11:20 h Taula rodona

   Marc Sanjaume, professor de Ciència Política a la UPF

   Jordi Mas, professor de Política Internacional a la UOC

   Ivan Serrano, professor de Ciència Política a la UOC

   Diana Riba, eurodiputada del Grup Greens-EFA

   Antonia Luciani, secretària general de la Coppieters Foundation

13:30h Cloenda

   Antonia Luciani, secretària general de la Coppieters Foundation

xxx

“This event is financially supported by the European Parliament. The European Parliament is not liable for the opinions expressed by the speakers during the event.”