fbpx
Llibre de l'exdiputat Joan Olòriz

Joan Olòriz presenta el llibre «Del Congrés estant»

Tresserras, Capella i Tardà acompanyen Olòriz en la presentació del seu darrer llibre, centrat en la seva experiència com a diputat al Congrés

«Del Congrés estant», escrit per l’exdiputat Joan Olòriz, s’ha presentat aquest dilluns a la tarda a la Fàbrica Lehmann.

La presentació ha anat a càrrec del mateix autor del llibre, acompanyat per la consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya Ester Capella, l’exdiputat d’ERC Joan Tardà i el president de la Fundació Josep Irla Joan Manuel Tresserras.

El president de la Fundació ha felicitat Joan Olòriz per la seva obra, en tant que permet fer “més transparent i comprensible” la feina dels diputats i diputades, i analitzar els fets des d’un punt de vista “més realista”. “Per fer política, no es pot ignorar la realitat”, ha apuntat Tresserras.

Per emprendre el seu camí cap a la política de Madrid, Olòriz ha recordat la primera conversa amb el president d’ERC Oriol Junqueras, en què li va exposar la necessitat de “formar un moviment a partir d’un partit amb un passat heroic, que s’obrís en un futur proper per construir realment una República“.

Sota aquesta filosofia, Olòriz ha explicat que durant el seu càrrec com a diputat se centrà en fer “pedagogia republicana”.

Una feina que, segons ha apuntat Ester Capella, implica treballar a favor de la causa catalana, però sense deixar de combatre per altres causes justes. “Perquè com ens explica Joan Olòriz al llarg del llibre, ser republicà vol dir no desentendre’s del que passa al teu voltant”, ha afegit la consellera.

Treballant cap aquesta direcció, Joan Tardà també ha recordat la tasca conjunta amb Olòriz per acabar amb el tòpic sobre l’equiparació de “l’alliberament nacional amb classe dominant, opressió o insolidaritat”. Una “falsa idea” que Tardà atribueix a la imatge de “l’hegemonia cultural i política del nacionalisme català d’arrel pujoliana, instal·lada encara avui entre les forces polítiques espanyoles”.

Comparteix aquesta noticia