fbpx

Reunió entre Isabel Vilaseca, Antoni Pigrau, Joan Manuel Tresserras, Lluís Pérez i Arnau Albert (d'esquerra a dreta)

Isabel Vilaseca, adjudicatària de la Beca Postdoctoral Irla, ha visitat la Fundació Josep Irla

Isabel Vilaseca, adjudicatària de la Beca Postdoctoral Irla d’Anàlisi i Pensament Social per al curs 2017-2018, ha visitat la Fundació Josep Irla per explicar com està desenvolupant el seu treball. La beca està operativa des del setembre de 2017, i la primera fase de la recerca ja està en execució.

En la reunió s’ha parlat de l’execució del projecte postdoctoral

Vilaseca està desenvolupant el projecte titulat “Consultes populars sobre decisions públiques amb efectes multiespacials i transgeneracionals: qüestions sobre legitimitat i la delimitació del demos”, a la Universitat Rovira i Virgili (URV).

El treball s’emmarca en el grup de recerca “Territori, ciutadania i Sostenibilitat”, dirigit per Antoni Pigrau Solé, catedràtic de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la URV i degà de la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV, que ha acompanyat Vilaseca en la visita a la Fundació Josep Irla. En la trobada també hi han assistir Joan Manuel Tresserras, president de la Fundació Josep Irla; Lluís Pérez, director acadèmic; i Arnau Albert, coordinador.

L’estudi planteja la legitimitat de consultes populars sobre determinades decisions públiques

El projecte postdoctoral proposa abordar, des d’una perspectiva jurídico-filosòfica, un seguit de qüestions problemàtiques referents a la legitimitat de la ciutadania per participar mitjançant consultes populars dirigides a sotmetre a votació un determinat tipus de decisió pública, arran de casos polèmics com el Barcelona World.

La Beca postdoctoral Irla d’Anàlisi i Pensament Social pretén donar compliment a l’objectiu fundacional d’estimular l’estudi de la realitat política, econòmica, social i cultural dels Països Catalans i de la Unió Europea. Dotada amb 35.000€, s’ha convocat per primera vegada i pretén tenir una periodicitat anual.

Notícies relacionades: http://irla.cat/beca-postdoctoral-irla-sha-adjudicat-isabel-vilaseca/

Comparteix aquesta noticia