fbpx

Adrián Vázquez, guanyador del Premi Irla de Recerca Històrica al Batxillerat 2020

Mar Cortilla i Sergi Espinal han estat els finalistes d’aquesta edició

El Premi Irla de Recerca Històrica al Batxillerat 2020 ha estat per Adrián Vázquez, de l’Institut Pla de les Moreres, de Vilanova del Camí, pel seu treball «Els refugiats durant la Guerra Civil a la Pobla de Claramunt», tutoritzat per la professora Marta Batrolí.

El premi consisteix en un abonament de la matrícula del primer curs d’estudis universitaris a qualsevol centre dels Països Catalans o del món, fins a un màxim de 1.000 euros en concepte de beca, així com la difusió del treball a través dels llocs web i de les xarxes socials de la Fundació Josep Irla. A més, tant l’alumne com la seva tutora rebran una subscripció, per un any, a la revista Sàpiens.

Els finalistes del premi han estat Mar Cortilla, de l’INS Sentmenat, pel seu treball «Stolpersteine, la creació d’una web per als oblidats», tutoritzat pel professor Benjamí Benedicto; i Sergi Espinal, de l’Institut La Salle Manlleu, pel seu treball «Lluís Espinal, un màrtir pel poble (1932-1980)», tutoritzat per la professora Maria Carme Montes. Tots dos finalistes i els seus respectius tutors també han guanyat un any de subscripció a la revista Sàpiens.

El jurat del premi ha estat format per Alba Castellví, educadora i vicepresidenta de la Fundació Josep Irla; Josep Catà, exprofessor d’ensenyament secundari; Àngels Parés, exprofessora d’ensenyament secundari; Clàudia Pujol, directora de la revista d’història Sàpiens; i Joan Maria Serra, exprofessor d’ensenyament, que enguany s’han reunit telemàticament per emetre el veredicte.

El Premi Irla de Recerca Històrica al Batxillerat pretén impulsar la recerca i la difusió històrica en l’àmbit de l’esquerra nacional dels Països Catalans. S’hi poden presentar alumnes que hagin elaborat el treball de recerca de batxillerat sobre memòria històrica contemporània als Països Catalans: època republicana (1931-1939); antifranquisme i exili (1939-1975); i transició (1975-1980).

 

Pots consultar els treballs premiats:

«Els refugiats durant la Guerra Civil a la Pobla de Claramunt» d’Adrián Vázquez Rodríguez

«Stolpersteine, la creació d’una web per als oblidats» de Mar Cortilla

«Lluís Espinal, un màrtir pel poble (1932-1980)» de Sergi Espinal

Comparteix aquesta noticia