fbpx

La Fundació Josep Irla participa a l’homenatge de Vicent Marco Miranda

L’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València ha acollit l’acte ‘La València republicana: homenatge a Vicent Marco Miranda’ en el marc dels Premis Octubre, per homenatjar el que fou fundador d’Esquerra Valenciana i alcalde de València. També va ser diputat a les Corts Espanyoles, en què es va integrar com a diputat dins del grup d’Esquerra Republicana de Catalunya.

L’acte, organitzat per la Institució Joan Fuster i la Fundació Josep Irla, ha comptat amb els intervencions d’Eliseu Climent, president de la Institució Joan Fuster; Albert Girona, historiador i Secretari Autonòmic de Cultura i Esports; Joan Manuel Tresserras, president de la Fundació Josep Irla; Àgueda Micó, coordinadora general del Bloc; Joan Ribó, alcalde de València; i Enric Morera, president de les Corts Valencianes.

Els ponents van fer un repàs per la figura de Marco Miranda. L’alcalde de València, Joan Ribó, va fer la promesa que es dedicarà un carrer a Marco Miranda, i va aprofitar l’acte per a reclamar que cal dedicar més noms de carrers a dones. Per la seva banda, el president de les Corts Valencianes, Enric Morera, va finalitzar la seva intervenció explicant que ens trobem en la tercera transició i que cal que el País Valencià l’aprofiti bé. Morera també es va comprometre a fer efectiva la reciprocitat d’emissió de les televisions públiques de Catalunya i el País Valencià.

Pots consultar la biografia de Vicent Marco Miranda pitjant aquí.

Comparteix aquesta noticia