fbpx

La Fundació Josep Irla ja té guanyadors per al Memorial Francesc Macià i Lluís Companys 2017

La Fundació Josep Irla ja té guanyadors per al Memorial Francesc Macià i per al Memorial Lluís Companys d’enguany, que atorgarà en el marc de la Nit Irla 2017. El Memorial Francesc Macià, que distingeix una persona o entitat que hagin destacat per la seva acció en favor de la llengua, la cultura o la nació catalanes, s’atorgarà enguany a Peter Bush en la modalitat individual, per haver traduït a l’anglès autors destacats de la literatura catalana com Mercè Rodoreda, Josep Pla i Quim Monzó, i obres tan destacades com Incerta glòria; i a l’associació Drets en la modalitat col·lectiva, per la seva lluita pel respecte als drets fonamentals i les llibertats públiques de la ciutadania, els governants i les institucions catalanes.

El Memorial Lluís Companys, que reconeix una persona i una entitat que hagin destacat per la seva acció social, es lliurarà enguany a l’antropòloga Adriana Kaplan en la modalitat individual, per la seva lluita contra la mutilació genital femenina; i a la Fundació Surt en la modalitat col·lectiva, pel seu compromís amb els valors de l’equitat de gènere, la inclusió, la solidaritat i la transformació social.

El lliurament dels premis tindrà lloc el proper dijous 11 de maig a les 19 hores, en el marc de la Nit Irla, que tindrà lloc a la sala Oriol Bohigas de l’Ateneu Barcelonès (carrer de la Canuda 6, Barcelona). Durant l’acte també es lliurarà el Premi d’Assaig Irla i intervindrà Marta Rovira, secretària general d’Esquerra Republicana. Cal inscriure’s a través del web www.irla.cat/nitirla.

Comparteix aquesta noticia