fbpx

El jovent, una generació precària?

Julia R. Sánchez i Marta Rosique conversen a la presentació de l’Eines 45 sobre reptes i horitzons per un jovent que ha crescut entre crisis

La Fundació Irla ha presentat el número 45 de la revista Eines «Generació alçada: Reptes i horitzons del jovent», una aportació al debat sobre una generació jove que ha viscut els últims anys encadenant crisis i que ha de fer front a problemàtiques com la salut mental, la precarietat laboral, l’accés a l’habitatge o l’emergència climàtica.

Des del Bar del Teatre Lliure de Gràcia, l’acte ha comptat amb Julia Rosanna Sánchez-Valverde, presidenta del Consell Nacional de Joventut de Catalunya, i Marta Rosique, diputada del Jovent Republicà al Congrés. Un debat moderat per la periodista Laura Estrada.

El vídeo complet de la presentació:

 

Sobre aquest número

Per analitzar les respostes davant la situació actual del jovent, «Generació alçada: Reptes i horitzons del jovent» compta amb experts com Carles Feixa, Berta Güell, Maria Sisternas, Marc Darribas o Pau Cruz per analitzar els principals qüestions que afecten avui el jovent, des de la salut mental passant per la precarietat laboral, la dificultat per accedir a l’habitatge de qualitat o ser jove i migrant; la col·laboració de Pol Baldomà, portaveu de Jovent Republicà, per al portal; i la conversa central amb les ponents de la presentació, Marta Rosique i Julia R. Sánchez.

Més enllà del dossier central, hi ha un article dedicat al model de finançament local, escrit per Paula Salinas; un sobre comunitats energètiques locals, per Laura Garcia; un repàs pels orígens d’Estat Català amb motiu del centenari, per Joan Esculies, o un nou espai dedicat a l’art i la fotografia, coordinat pels crítics d’art Joan Vila i Helena Bertran, entre altres.

Comparteix aquesta noticia