fbpx

El Club Irla assisteix a l'obra Rastres_Argelers

El Club Irla assisteix a l’obra de teatre Rastres_Argelers

Amics i col·laboradors de la Fundació Josep Irla s’han aplegat aquest dijous al teatre El Maldà de Barcelona per assistir a l’espectacle Rastres_Argelers, obra creada i dirigida per la dramaturga Aina Huguet. El director executiu de la Fundació, Josep Vall, ha estat l’encarregat d’obrir el passi, posant en valor el relat de l’espectacle entorn de l’exili republicà.

Josep Huguet, patró de la Fundació Josep Irla, també ha dirigit unes paraules al públic assistent, on ha defensat la importància de preservar la memòria històrica en el present i futur del país. En aquest sentit, ha lamentat l’actitud de l’Estat espanyol, que en el moment de la transició democràtica va confondre«amnistia amb amnèsia» i que avui continua sent l’únic estat d’Europa que no ha fet un judici moral sobre la seva pròpia dictadura.

La proposta teatral, interpretada per la mateixa directora Aina Huguet i l’actriu Ariadna Fígols, és un viatge i un homenatge a la memòria dels refugiats de la Guerra Civil que en l’exili francès van ser tancats a camps de concentració, com el d’Argelers.

Comparteix aquesta noticia