fbpx

El Coppieters Award 2017 s’atorga a Carme Forcadell

El Coppieters Award, el premi anual que lliura el Centre Maurits Coppieters, s’atorgarà aquest 2017 a Carme Forcadell, presidenta del Parlament de Catalunya. El 26 de setembre a les 18 hores es farà la cerimònia d’entrega del guardó a Brussel·les.

El premi reconeix el compromís de Forcadell en la defensa de la llengua i la cultura catalanes, així com el dret a l’autodeterminació. El guardó també agraeix la seva tasca com a activista i política en la promoció dels processos democràtics catalans amb dedicació, tenacitat i valentia.

El Centre Maurits Coppieters (CMC) és una fundació política a nivell europeu reconeguda pel Parlament Europeu des de 2007, de la qual la Fundació Josep Irla en forma part. Promou la investigació política a nivell europeu i internacional, centrada principalment en la gestió de la diversitat cultural i lingüística en societats complexes, la governança multinivell, la descentralització i l’autodeterminació, entre d’altres.

Els Coppieters Awards són una iniciativa del Centre per reconèixer trajectòries individuals o d’organitzacions que, com el propi Maurits Coppieters, destaquen en la seva defensa de la diversitat cultural i lingüística, el diàleg intercultural, l’autodeterminació, els drets de les minories, la pau, la democràcia i la unitat d’Europa.

Carme Forcadell

Carme Forcadell (Xerta, 1956) és llicenciada en filosofia i en ciències de la comunicació i té un màster en filologia catalana. Ha treballat com professora de secundària i en tasques de normalització lingüística, relacions interculturals i cohesió social pel Departament d’Educació de Catalunya.

Va ser regidora per Esquerra Republicana a Sabadell entre 2003 i 2007. Va ser una de les fundadores de Plataforma per la Llengua i de l’Assemblea Nacional Catalana, de la qual en va ser la primera presidenta. Ha estat vocal de la junta d’Òmnium Cultural de Sabadell, membre de la Comissió per la Dignitat i vicepresidenta de la Plataforma pel Dret de Decidir. L’any 2015, Carme Forcadell va ingressar al Parlament de Catalunya com a membre de coalició Junts pel Sí i va ser elegida presidenta.

Forcadell és coneguda per la seva capacitat de promoure activament els processos democràtics a través del debat parlamentari. No obstant això, per haver permès la votació sobre les conclusions d’una comissió d’estudi sobre el procés constituent en el Ple del Parlament, va ser citada a declarar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Per a més informació sobre l’esdeveniment, cliqueu aquí.

 

 

Comparteix aquesta noticia