Convocada la Beca d’Estudis Feministes Nativitat Yarza

Coincidint amb el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, la Fundació Josep Irla ha convocat la tercera edició de la Beca d’Estudis Feministes Nativitat Yarza. L’objectiu és finançar una recerca inèdita en el camp de les Ciències Socials sobre propostes per assolir la igualtat i l’exercici de la plena ciutadania de les dones.

La beca pren el nom qui va ser la primera alcaldessa escollida democràticament de la història dels Països Catalans l’any 1934, Nativitat Yarza. La dotació és de 3.000 euros i la data màxima per entregar les sol·licituds és el 31 de maig. Per a més informació, es poden consultar les bases de la convocatòria.

Tània Verge i Marta Roqueta, guanyadores de les passades edicions

La primera edició de la beca es va atorgar a Tània Verge, professora del Departament de Ciència Política de la UPF, pel projecte “Quotes de gènere i reclutament polític. Una anàlisi dels partits polítics catalans”. Aquest estudi, ja publicat, analitza l’impacte de les quotes de gènere en les candidatures electorals dels partits polítics al Parlament de Catalunya en el període 1980-2010.

La segona Beca d’Estudis Feministes Nativitat Yarza es va atorgar a Marta Roqueta pel projecte “Avaluació de l’aplicabilitat a la realitat social catalana de les campanyes de prevenció dels matrimonis forçats i crims d’honor realitzades per la societat civil al Regne Unit”.

L’estudi pretén donar visibilitat i resposta a una forma d’opressió que pateixen, de forma oculta, moltes dones de diferents minories ètniques, també en els països occidentals, que se suma a les injustícies que ja pateixen per raó de sexe i d’origen. El resultat de la recerca es publicarà properament.

Bases de la Beca d’Estudis Feministes Nativitat Yarza: http://irla.cat/becayarza2017/

Comparteix aquesta noticia