fbpx

Clara Selva guanya la Beca d’Estudis Feministes Nativitat Yarza 2022

La Beca d’Estudis Feministes Nativitat Yarza 2022 s’ha atorgat a Clara Selva Olid pel seu projecte «El tabú de la menopausa, una discriminació invisibilitzada». L’objectiu d’aquesta recerca és crear propostes, des d’una perspectiva de gènere, per combatre la desinformació i conscienciar sobre l’impacte del climateri i la menopausa en la qualitat de vida de les dones, impulsant un canvi de perspectiva, d’aquesta etapa invisibilitzada, i iniciant el camí cap al seu abordatge social i organitzacional.

Actualment, segons dades de l’INE, a Catalunya hi ha més d’un milió de dones en la franja d’edat compresa entre els 45 i els 64 anys. D’entre elles, al voltant de 781.000 es troben actives laboralment i, per tant, esdevenen el potencial grup social afectat per aquesta discriminació. Atenent a aquest context, el present projecte pretén:

  1. A partir de la vivència física i emocional de les dones, conèixer l’experiència i la narrativa del climateri en l’espai públic (laboral, social) i privat (personal), així com les seves propostes per a un millor afrontament.
  2. Conèixer la visió, experiència i les propostes de les organitzacions per millorar el benestar en l’entorn social i la retenció laboral de les dones en edat de climateri.
  3. Visibilitzar l’impacte del climateri en la qualitat de vida de les dones i impulsar accions de millora i recomanacions per evitar la perpetuació de l’estigma i la desigualtat de gènere.

Doctorada en Psicologia Social per la UAB, Clara Selva s’ha especialitzat en la psicologia del treball i les organitzacions, i centra el seu interès en les trajectòries i carreres professionals, el gènere i l’aproximació fenomenològica. Del 2008 al 2018 va formar part del Departament de Psicologia Social de la UAB i actualment és professora responsable del Pràcticum en l’àmbit de Psicologia dels Estudis de Psicologia i Ciències de l’Educació de la UOC. La seva activitat investigadora s’emmarca dins del camp de

El jurat de la beca està format per la politòloga Sílvia Claveria, la psicòloga Alba Alfageme, i l’activista feminista i exdiputada al Parlament de Catalunya Carme Porta.

Comparteix aquesta noticia