fbpx

«Rafael Font i Farran. Vida d’un revolucionari» és la nova publicació de la col·lecció d’Estudis Històrics i Biogràfics, escrita per Rafael Font Vaillant

La presentació es farà dijous 3 de novembre, a les 19 h, al Mercat Vell de Sitges (Plaça de l’Ajuntament, s/n). També es podrà seguir en directe a través del canal de Youtube de la Fundació o per les xarxes socials amb l’etiqueta #BiografiaIrla.

Comptarà amb la participació de Rafael Font Vaillant, fill del biografiat i autor de l’obra; Carme Almirall, regidora de l’Ajuntament de Sitges; Joan Manuel Tresserras, president de la Fundació Josep Irla; i Roland Sierra, historiador.

Rafael Font i Farran, periodista vocacional i precoç, és, el març de 1931, amb només divuit anys, i com a membre d’Estat Català, un dels més joves participants a la Conferència d’Esquerres Catalanes en la qual es funda Esquerra Republicana de Catalunya. El 1933 passa a militar al PNRE i el 1936, amb l’esclat de la Guerra Civil, s’incorpora al POUM, patint la persecució subsegüent a la seva il·legalització. Amb la derrota de la República, s’exilia a França, on continua la seva feina de periodista i esdevé, com a militant del POUM, un dels dirigents de la Quarta Internacional durant la Segona Guerra Mundial. A inicis dels anys 1960 abandona la militància partidària, tot i continuar compromès la resta de la seva vida amb els ideals revolucionaris. A la fi del franquisme retornarà periòdicament a la vila natal, reprenent la seva vocació periodística com a redactor i columnista a Tele/Estel i a L’Eco de Sitges.