fbpx
Berta Florés es reuneix amb el director acadèmic de la Fundació, Lluís Pérez

Berta Florés es reuneix amb el director acadèmic de la Fundació, Lluís Pérez

Berta Florés guanya la Beca d’estudis feministes Nativitat Yarza

La Beca d’estudis feministes Nativitat Yarza 2018 s’ha atorgat a Berta Florés pel treball «Ciberfeminisme a Catalunya: el cas del #8M. Pràctiques, reptes i possibilitats de les xarxes socials en la lluita per la igualtat». L’adjudicatària ha visitat la Fundació Josep Irla i s’ha reunit amb el director acadèmic, Lluís Pérez, per parlar del projecte.

El projecte pretén analitzar l’impacte de les TIC en l’activisme feminista català i la  seva repercussió en la societat; aprofundir en l’organització i les dinàmiques del moviment feminista català a Internet; identificar-ne les estratègies de comunicació, planificació, articulació i acció; i assenyalar noves potencialitats de les xarxes per a aquest moviment i els reptes a superar.

L’estudi analitzarà el ciberfeminisme com una eina de transformació social i identificarà referents dins el moviment català (perfils, pràctiques i discurs) així com l’organització des de les xarxes (eines, canals, dinàmiques de treball virtuals, i impacte en l’agenda política i social), amb una especial mirada al #8M.

Berta Florés és periodista especialitzada en gènere i col·laboradora en diversos mitjans de comunicació.

El jurat de la beca està format per Sílvia Claveria, politòloga; Carla Vall, advocada i responsable de Gènere d’Iridia; i Carme Porta, exdiputada al Parlament de Catalunya.

Comparteix aquesta noticia