fbpx
assebmlea-coppieters-foundation

La Fundació Josep Irla participa en l’Assemblea anual de la Coppieters Foundation

La trobada s’ha celebrat a Brussel·les entre els dies 7 i 9 de març

La Fundació Josep Irla ha participat aquest cap de setmana en l’Assemblea General organtizada per la Coppieters Foundation, que ha tingut lloc a Brussel·les del 7 al 9 de març.

Per part de la Fundació, han assistit el director executiu Josep Vall, també vicepresident de la Coppieters Foundation; Josep Huguet, vocal de la Fundació i membre de l’Advisor Scientific Council; el director acadèmic Lluís Pérez; i el coordinador de la Fundació Guillem Dorca.

Lluís Pérez ha valorat la tasca de la Fundació Josep Irla en aquest darrer any, “centrada en consolidar les activitats que hem anat posant en marxa des de 2016, com la Lliçó inaugural o la Beca postdoctoral Josep Irla de recerca en Anàlisi i Pensament Social“.

A més, ha destacat els resultats aconseguits en l’àrea de recerca històrica, especialment amb la recuperació de la vida i obra de les primeres dones catalanes en formar part de la política municipalista, un estudi que es presentarà durant aquest primer trimestre del 2019. També, en l’àrea dels estudis econòmics i sociopolítics, que “al llarg d’aquest 2018 s’ha vist influïda pel context català, fortament marcat per la repressió i una involució autoritària a l’Estat espanyol dirigit contra tot aquell que qüestionés el règim polític postfranquista”.
Un clima -ha afegit Pérez- que no es limita a l’Estat espanyol: “L’autoritarisme i l’auge de l’extrema dreta, que amenacen els drets i llibertats civils, han tingut un paper destacat en la nostra recerca sobre la realitat actual i sobre propostes de política per al futur”.

Reunió amb els representats de les Fundacions Coppieters

També hi ha participat l’Alkartasuna Fundazioa i l’Ezkerraberri Fundazioa, la Free State of Rijeka Association, la Fundació Emili Darder, la Fundació Nexe, l’Associacion pel Desvelopament de l’Escrich Occitan, el Kurdish Institute of Brussels, l’Arritti, la Fundación Galiza Sempre, Le Peuple Breton i l’Istituto di Studi e Ricerche Camillo Bellieni.

L’Assemblea General de la Coppieters Foundation és una trobada de fundacions de nacions sense estat i minories nacionals, i se celebra conjuntament amb les assemblees generals de l’Aliança Lliure Europea (EFA) i de les Joventuts de l’Aliança Lliure Europea (EFAy).

Comparteix aquesta noticia