General

Centenari del Cinema Amateur amb la presencia de l’Antoni Martí

Divendres 12 d’abril a les 19 h Centenari del cinema amateur 1923-2023 amb Antoni Martí.

El cinema amateur tant ric i variat ha deixat un extens patrimoni cinematogràfic, que és un bé cultural de primer ordre, una mostra d’això són les interessants sessions que s’han organitzat al llarg d’aquests mesos.

D’acord amb el Museu de Cinema-Col·lecció Tomàs Mallol de Girona, hem preparat una sèrie de sessions per mostrar la gran vàlua documental que ens han deixat tot un seguit d’autors com els gironins Comellas, Varés, Puigvert i Mallol.

Però n’hi ha hagut molts més i molt interessants i després de fer una recerca a fons hem recuperat i redescobert unes quantes joies mig oblidades, fins hi tot dins del camp del cinema amateur.

Les sessions que us proposem son per acabar de commemorar aquest Centenari i retre un acte de reconeixement a aquests cineastes que amb les seves cròniques han nodrit abastament molts dels documentals que avui es fan de revisió històrica del nostre país.

PROJECCIÓ DELS SEGÜENTS FILMS:

  1. Pere Comellas 1982-1942, Un pioner empordanès d’Antoni Martí
  2. Desfilada per Girona 1940 d’Antoni Varés
  3. Tirant l’art anys 50 a Roses autor desconegut (Fons Tomàs Mallol)
  4. El tren de Sant Feliu de Guíxols 1969 de Manolo Maristany