General

Dissabte 23 de març presentació del llibre “La ciudad oculta” de Xavier Lacalle

Dissabte 23 de març a les 19 h amb la presentació del llibre “La ciudad oculta” de Xavier Lacalle que dialogarà amb Alfons Hereu.

Finals de l’estiu de 1928, a bord del vapor J.J. Sister en ruta de Sant Feliu de Guíxols a Barcelona, el periodista Santiago Soler ja h a finalitzat la seva tasca, quan ocorre un succés inesperat que l’ocuparà i el preocuparà durant els mesos següents.

Així comença aquesta novel·la, que serveix a l’autor per a recrear l’ambient dels baixos fons de la ciutat comtal; personatges, locals i substàncies desconeguts per al seu protagonista i també per a la gran majoria dels barcelonins de l’època.

A La ciudad oculta, se succeeixen fets i cròniques de la vida social ciutadana que relatarà Santiago Soler per al seu diari, El Correu Català.

També surten a relluir els conflictes amb la Ramona, mare del protagonista, una dona dominant i interessada, contraposats als d’Aurora Barba, una jove pianista i professora de música a la qual coneix a bord del vapor.

Empès per una espiral d’esdeveniments, Santiago Soler s’implicarà més enllà del seu deure en l’esclariment del succés, buscant les seves pròpies fonts, i comptarà amb la inestimable ajuda del seu amic, Manuel Molins, arribant a posar la seva pròpia vida en risc.