General

Projecció de la pel·lícula “Vida en sombras” de Llorenç Llobet Gràcia

Divendres 22 de març a les 19 h dins del cicle del Centenari del Cinema amateur prola pel·lícula “Vida en sombras” de Llorenç Llobet Gràcia.

Biografia d’un cineasta fictici nascut en un cinema de fira, convertit en operador durant la guerra, i pel qual el cinema resulta vital en moments transcendentals de la seva vida.

Aquesta pel·lícula, restaurada per Ferran Alberich, a part d’homenatjar George Cukor, també homenatja Alfred Hitchcock i el seu film Rebecca.

El rodatge es va realitzar entre novembre de 1947 i febrer de 1948. A meitat d’aquest darrer mes, arriba la notícia que no li concedeixen el crèdit sindical per al projecte; així doncs, Llobet-Gràcia ha d’involucrar-se personalment i rebre l’ajuda de la seva família per al finançament del film, una decisió que pràcticament el va arruïnar.

La censura va impedir que aquesta pel·lícula es conegués en el seu moment. Varen haver de passar anys per ser reivindicada.

No va ser fins finalitzat el règim que, amb la seva reestrena el 1983 i la seva projecció en el Festival Internacional de Cinema de Venècia de 2008, va rebre la consideració merescuda.

A causa de les peripècies del seu recorregut, ha esdevingut de culte dins el cinema català, i mítica. Agraïm a la Filmoteca de Catalunya que hagi fet possible la restauració i projecció desinteressada d’aquesta còpia.

Durada: 80 minuts