General

Presentació d'”Operació Urnes” amb Laia Vicens i Xavi Tedó

El proper dissabte 12 de maig a les 19.00 h farem la presentació del llibre sobre el referèndum de 1 d’octubre “Operació Urnes” amb Laia Vicens i Xavi Tedó.


El relat de l’operatiu clandestí que va fer possible el referèndum de l’1-O Operació Urnes és la crònica periodística  de l’operatiu clandestí que va permetre que l’1 d’octubre del 2017 a Catalunya hi hagués urnes als col·legis electorals i es pogués celebrar el referèndum d’autodeterminació.

Així, a partir del testimoni dels cervells de l’operació i dels seus principals protagonistes, molts d’ells amb pseudònim, descobrirem una història increïble que supera qualsevol relat de ficció.

A partir de milers de voluntaris es va crear una xarxa popular, organitzada de forma secreta i piramidal, que va fer possible que el tresor més preuat arribés al seu destí. Un relat que sens dubte restarà per sempre a la memòria col·lectiva de moltes generacions.

Es tracta d’un treball d’investigació dels periodistes del diari Ara Laia Vicens i Xavi Tedó, que durant un mes i mig (des de principis d’octubre fins a mitjans de novembre) es van entrevistar amb una cinquantena de persones de diferents punts del país implicades directament en l’operació Urnes. Només ells han parlat amb el cervell d  l’operatiu. Ara, amb aquest llibre, sabrem amb pèls i senyals com es va aconseguir votar l’1-O.