General

Exposició “Diferents maneres d’estructurar un viatge” de Juli Martí Casals

Dissabte 5 de maig a les 19.00 h farem a la Casa Irla de Sant Feliu de Guíxols l’exposició de Juli Martí Casals “Diferents maneres d’estructurar un viatge”.

Els mapes eren eines del poder. Il·lustraven monarques i militars sobre l’extensió dels seus imperis. Fins que no se sap ben bé si el capitalisme, la democràcia o bé la capacitat de volar i veure la terra des del cel –o les tres coses a la vegada-, han popularitzat la cartografia.

Dels mapes secrets traçats pels exploradors de finals de l’edat mitjana a l’OpenStreetMap hem vist com amb la recent crisi de refugiats, un dels elements clau dels que fugien la guerra i la misèria, eren les targetes SIM que els hi permeten, un cop creuada una frontera, baixar-se al mòbil els mapes de carreteres. El mapes segueixen sent eines de poder.

Ara per tothom.