Si no pots veure bé aquest butlletí fes clic aquí
16 de novembre 2022

Som a temps de
reindustrialitzar-nos com a país?


Fa vint anys es deia que la millor política industrial és aquella que no existia, però la marxa dels esdeveniments ho ha desmentit. La crisi del 2008, la pandèmia de la Covid-19 amb el conseqüent estrès al qual es van sotmetre les cadenes de subministrament globals, la crisi derivada de la guerra d'Ucraïna, les tensions geopolítiques... ens han demostrat que tenir un sector industrial és una qüestió de prosperitat, de sobirania, i fins i tot, de seguretat nacional. Tanmateix, els reptes de la indústria no passen ara només per recuperar el pes perdut sinó també per adaptar-se a una profunda transformació digital i ecològica. Davant d’això, com adaptar-nos-hi com a país?
 
Amb motiu de la presentació del nou número de la revista Eines, conversem amb el conseller Roger Torrent i l’empresària Alícia Bosch per reflexionar sobre la necessitat de tenir una política industrial catalana adaptada als nous temps. Per començar, et deixem un petit tast amb aquest vídeo del conseller Torrent.
Agenda 

Presentació de l’estudi històric
Acció Ciutadana

30 de novembre, 19 h
Girona

Més informació 

i en directe des del canal de Youtube

#MemòriaIrla

Notícies del mes
Katharina Pistor
imparteix la Lliçó Inaugural Irla 2022-2023


La professora de la Universitat de Columbia inicia el curs amb una ponència sobre les arrels jurídiques del creixement de les desigualtats. 
Temps per (re)industrialitzar-nos

Alícia Bosch i Roger Torrent conversen a la presentació del 44 Eines sobre el valor afegit de la indústria per a l’economia catalana. 
Rafael Font i Farran,
un burgès que apostà
per la revolució


Coneixem la trajectòria d'un dels més joves fundadors d'Esquerra Republicana, assistent de Lluís Companys i representant d'Espanya a la Quarta Internacional. 
Irla recomana 
A la sobirania
per l'esquerra

Una anàlisi de l'auge
d'ERC, EH Bildu i BNG

d'Andreu Pujol i Silvio Falcón
Angle editorial
Tal dia com avui
22 de novembre
Fa 35 anys va morir Miquel Guinart, comerciant, periodista i polític
23 de novembre
Fa 105 anys va néixer Joan Josep Senent i Anaya, advocat i publicista
Twitter
Facebook
YouTube
telegram
Website
Per donar-te de baixa de les llistes de mailing
clica aquí

Calàbria 166 entresol, 08015 Barcelona | T 935 677 863 | [email protected]

© Fundació Josep Irla 2022

Butlletí editat per la Fundació Josep Irla, fundació inscrita al Registre de Fundacions Privades de la Generalitat de Catalunya, amb CIF G61304663 i domicili a 08015 Barcelona, C/ Calàbria 166, entresol.

Aquest correu electrònic s’ha enviat a totes les persones subscrites al butlletí Irla Digital.

Pots exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat i limitació al tractament de les teves dades personals enviant un correu a
[email protected]