General

Dissabte 27 d’abril presentació del llibre “Almenys, ja no serà aquesta nit” de Fèlix Rueda

La presentació del llibre que serà a les 19 h comptarà amb l’actuació especial de Mercè Moret (soprano) i Dolors Masferrer (guitarra).

Un home anodí i apolític, comptable d’una empresa, és empresonat injustament per un delicte que no ha comès.

A la presó, entra acollonit, com qualsevol persona que pensa que això no li passarà mai, allà de la mà d’un anarquista que l’ajuda a integrar-se, es formarà en política i societats secretes temes dels quals el seu company és un expert i finalitzada la seva estada a la garjola, aquest li proposarà que en sortir muntin una organització revolucionària de nou encuny, que funcionarà com una companyia multinacional, ja que les antigues teories revolucionàries estan molt bé pel segle XIX, però si es vol subvertir l’ordre social en l’actualitat s’ha de fer des de dins.

El que en principi semblava guiat per ideals de justícia i llibertat, es va torçant i el que havia de ser democràcia interna, es torna lideratge personalista del seu camarada i amic.

Quan el protagonista decideix deixar l’organització, perquè ja no ho veu clar, com passa en qualsevol estructura de poder, això no és possible sense patir greus conseqüències.

El que ve després, forma part de la trama de la novel·la i no us ho explicaré per raons evidents (ja no caldria que compressiu la novel·la), però només us diré que pateix un greu atemptat que el porta a un llit d’hospital durant mesos, on coneix un vell policia, que resulta ser un bon samarità i es retroba amb una antiga amant, que també havia pertangut a l’organització i que decideixen posar al descobert a La companyia (nom que ha pres l’organització).

En un forçat exili, havent perdut tot el que estimava, escriu la seva història i com funcionen els mecanismes en què es basa el poder, tant polític com econòmic, com un llegat a la seva filla i a les noves generacions.

Tot i que la motivació de fons en escriure aquesta obra fou descriure com actua el poder a tots els nivells, la trama s’inscriu dins del gènere de la novel·la negra, amb escenes d’intriga, amor i sentiments de fort dramatisme.