General

Divendres 6 d’octubre Conferència “L’esplendor de les bandes sonores del cinema clàssic”

Aquest divendres dia 6 d’octubre a les 19:00 h conferència “L’esplendor de les bandes sonores del cinema clàssic” a càrrec d’Albert Beorlegui i Tous.

Albert Beorlegui i Tous, llicenciat en Dret, tècnic de Comunicació, comentarista cinematogràfic i coautor amb Jordi Tomàs del llibre El cinema amateur a Catalunya (2009), a banda de participar en el Diccionari del Cinema a Catalunya (2006), que va coordinar Joaquim Romaguera, obrirà la celebració del centenari del cinema amateur, també dit no professional, amb una conferència sota el títol de L’esplendor de les bandes sonores del cinema clàssic.

Ens parlarà dels compositors Max Steiner (tres Òscars per la seva música), Franz Waxman (Sunset Boulevard), Erich Wolfgang Korngold (creador del so Hollywood), Dimitri Tiomkin ( 22 nominacions als Òscars i quatre Òscars guanyats per El Álamo, Sol davant del perill, El vell i la mar i The High and the Mighty), Bernard Hermann (Ciutadà Kane, Psicosi,Taxi driver), Miklós Rózsa ( Ben-Hur, Spellbound), Elmer Bernstein (Millie, Matar un rossinyol) , Alex North (Espàrtac, Vides rebels, La mort d’un viatjant) i altres.

Entrada lliure i gratuïta.