General

Dissabte 23 presentació del llibre “Anatomia del Deep State espanyol”

Dissabte 23 de setembre a les 19 h presentem el llibre “Anatomia del Deep State espanyol” de Damià del Clot.

Quan Espanya perd les colònies d’ultramar, el 1898, l’exèrcit cau en el pou del desprestigi i ja no pot lluir gestes imperials, l’Estat es gira cap endins i fa bandera de la unitat.

Inventa enemics, crea un marc jurídic d’excepció i forja institucions amb vocació repressora. El bé comú és substituït per la raó d’Estat, que és defensada, si convé, des dels angles morts del sistema.

El franquisme ho accentua i la mort del dictador no ho atura, perquè les elits espanyoles es reciclen i continuen tenint el poder en una democràcia de baixa qualitat.

D’aquesta manera, el marc jurídic queda en mans d’institucions receloses amb el sistema de drets i llibertats de la Constitució.

Anatomia del Deep State espanyol descriu amb claredat aquest Estat dins de l’Estat, aliè al control democràtic, tolerat per unes elits d’origen franquista i que opera impunement al marge de la llei que diu defensar.

Els assassinats de J. F. Kennedy i d’Aldo Moro, el Watergate i certes pràctiques de la Rússia de Putin també han estat explicades a partir de l’existència d’un poder que opera en la penombra de l’Estat.

L’anomenada Operació Catalunya, el Catalangate i les declaracions de l’exministre Barrionuevo sobre els GAL i tot allò relacionat amb l’excomissari Villarejo acrediten l’existència d’unes clavegueres que en les seves actuacions no coneixen límits.