General

Dissabte 29 d’abril a les 19 h presentació del llibre “Pipinxó. Un bolet com qualsevol altre”

“Pipinxó. Un bolet com qualsevol altre” escrit per Sergi Nogués i Paula Molas, és un llibre molt especial per a nens i pares.

Un conte sobre la discapacitat infantil i, el més important, sobre l’amistat i el companyerisme per ajudar a algú que té dificultats, però no impossibilitats

Sergi, per què no expliques el perquè del conte?
Des que els meus fills petits, en Lluc i en Pol, van començar a dir coses, vaig començar a anotar al mòbil com deien les seves primeres paraules i, el més important, el significat de cadascuna d’elles. Ho feien a la seva manera, i el temps ja s’encarregaria d’anar-ho polint.

Pipinxó és la manera com va dir per primera vegada, en Pol, xampinyó. I com que a mi ja feia temps que em rondava pel cap explicar alguna història que expliqués la discapacitat infantil, o de forma específica la pluridiscapacitat, em va semblar que Pipinxó podia ser el nom d’un personatge a partir del qual explicar-ho a través d’un conte.

Tot aquest reguitzell de coses que tenia al cap van agafar forma al llarg del confinament, ja que de forma obligada vam haver de tenir temps lliure. Així doncs, aquesta història es va escriure al llarg dels mesos de març, abril i maig del 2020, a la terrassa de Can Palau, a La Garriga, després de dinar, amb l’escalfor del sol a la cara.

Però s’havia d’il·lustrar, i la Paula va aparèixer a les nostres vides el setembre del 2020.

Paula, perquè et vas embrancar amb aquest projecte?
“La vida va fer que en Sergi i jo coincidim quan cuidava algunes tardes als seus fills. Un dia em va proposar il·lustrar un conte que tenia escrit, i tot va encaixar.

Il·lustrar ha estat sempre, per mi, una manera de crear nous mons i històries, connectant amb les persones i apropant nous relats i perspectives.

Aquest projecte va ser tot un repte, i estem molt orgullosos de tot el recorregut que està tenint!”