General

Dissabte 9 de juliol “Persistim. Cartografia de l’1-0: el relat d’un pres polític” de Jordi Turull

Dissabte 9 de juliol a les 19 h presentarem a la Casa Irla el llibre “Persistim. Cartografia de l’1-0: el relat d’un pres polític” de Jordi Turull i Gemma Aguilera.

Persistim és el relat d’uns mesos que ja han marcat la història de Catalunya, a través de la visió política, però també personal i íntima, d’una de les persones que han viscut i treballat en primera línia de foc del referèndum i les seves conseqüències, i que han patit la repressió posterior. Un relat honest, sincer i respectuós.

Amb l’al·legat final davant del Tribunal Suprem del conseller Jordi Turull com a fil conductor, el llibre és també una invitació a persistir en l’objectiu d’assolir la República Catalana, bastint de nou la unitat estratègica i de país i, sobretot, la confiança i complicitat que va néixer entre els ciutadans i les institucions arran del setge a la Generalitat, a molts ajuntaments, partits, entitats, empreses i ciutadans aquell 2017.

Una confiança que l’1-O va permetre que els catalans guanyessin a un Estat desbocat en el seu intent de reprimir el dret a decidir. “Vull persistir de manera tan pacífica com tossuda a avançar i assolir aquest gran objectiu que vam començar l’1 d’octubre del 2017 i a reforçar l’esperit que el va fer possible, defugint qualsevol protagonisme, amplificant les complicitats en l’espai independentista i defugint els retrets. I dedicar molt de temps i iniciatives a agrair a tantes i tantes persones el seu suport i escalf cap als presos polítics i exiliats.

És el sentit que vull trobar a la presó, amb l’esperança i el convenciment que si persistim i persistim, ens en sortirem i el temps ens demostrarà que res haurà estat en va i tot haurà valgut la pena. Per nosaltres i, sobretot, per les futures generacions. Per Catalunya i pels drets i llibertats fonamentals que ho són de tothom i per tothom».