General

Dissabte 18 de juny xerrada “Ramon Vinyes, «el savi català» i el realisme màgic”

Dissabte dia 18 de juny a les 19 h xerrada a càrrec de Xavier Colomer-Ribot titulada “Ramon Vinyes, «el savi català» i el realisme màgic”

Els últims capítols de la novel·la més important del realisme màgic hispanoamericà, Cien años de soledad, del Premi Nobel colombià Gabriel García Márquez, serveixen d’homenatge al seu gran mestre, el berguedà Ramon Vinyes i Cluet, batejat en aquesta novel·la com el “sabio catalán”.

Vinyes és considerat un escriptor barranquillenc a Colòmbia i, en canvi, està pràcticament oblidat a Catalunya.

El “savi català” va ser el mentor de García Márquez i d’altres escriptors de la seva mateixa època, de l’anomenat grup de Barranquilla, i, a més, el seu guia intel·lectual i l’origen del premacondisme.

L’entrada és lliure i gratuïta