General

Dissabte 11 de juny, Arnau Tordera presenta “El Joglar” a la Casa Irla

Aquest dissabte 11 de juny a les 19 h, Arnau Tordera portarà a la Casa Irla de Sant Feliu de Guíxols l’espectacle “El Joglar”.

Durant els segles XII i XIII els joglars eren els encarregats d’interpretar les obres que escrivien els trobadors. Recorrien les diverses corts, places i palaus d els regnes per cantar-hi els versos de les composicions èpiques i líriques més aclamades del seu temps.

El 2022 commemorem cent vint anys de la mort de Jacint Verdaguer i Arnau Tordera s’ha proposat de fer reviure aquest format als nostres dies per tal d’homenatjar l’efemèride. Si Verdaguer –cim de la poesia i la llengua catalana– és el trobador, ell serà el joglar que difongui els seus versos submergint-se en el seu projecte més auster, més intimista i genuí.

Amb l’únic acompanyament de la veu i la guitarra clàssica interpretarà íntegrament l’obra «Verdaguer, ombres i maduixes» que OBESES va publicar l’any 2017.

Un gir absolut de la partitura amb un nou arranjament complet que cercarà l’essència de la trobada entre música i poesia.

Totes les peces de l’obra, tots els personatges i tots els versos de Verdaguer quedaran conjugats en el cant del Joglar que rescatarà de l’oblit aquesta forma arcaica i preciosa d’explicar històries.

Entrada gratuïta sense reserva prèvia. Aforament limitat