General

Dissabte 17 d’abril presentem “Les ànimes d’Esquerra. Breu historia d’ERC”

Dissabte 17 d’abril a les 19 h al Facebook de la Casa Irla presentem el llibre “Les ànimes d’Esquerra. Breu historia d’ERC” de Manel Lucas.

Segurament, la principal pregunta que cal respondre quan parlem d’ERC és com un partit gairebé centenari –però minoritari fa tan sols una dècada- està avui en condicions, segons les enquestes d’arribar a la presidència de la Generalitat.

Però hi ha altres interrogants. Quines són les ànimes, les tradicions d’ERC i com han conviscut amb debats interns i escissions durant tantes dècades? Què tenen en comú personatges històrics de la formació com Lluís Companys o Heribert Barrera amb Gabriel Rufián o Pere Aragonès? Com pot ERC cogovernar un país tan complex com Catalunya amb el seu principal rival electoral? I encara més: es poden fer polítiques d’esquerres governant amb la principal força històrica de la dreta catalana? Com surt endavant una formació política amb el seu president a la presó i la seva secretària general a l’exili? Com pot un partit, en pocs anys, passar d’abanderar la DUI a defensar el diàleg amb el govern espanyol?

En aquest llibre, Manel Lucas fa un esforç encomiable perquè entenguem com el més antic dels vaixells independentistes, passat de moda durant anys, ha arribat a convertir-se en una amenaça real per al seu rival hegemònic, l’antiga Convergència i Unió i els seus hereus.