General

Presentació del llibre “Assaig general d’una revolta” de Francesc-Marc Álvaro

El proper dissabte dia 26 de setembre a les 19 h presentem a la Casa Irla el llibre “Assaig d’una revolta” de Francesc-Marc Álvaro.

El procés independentista català ha esdevingut la crisi més important d’Espanya des de la instauració de la democràcia. El que durant dècades va ser “el problema catalán” ha canviat de dimensió i s’ha convertit en un fenomen nou, estretament vinculat a les disfuncions de la democràcia espanyola i a les tensions de l’Europa
dels nostres dies.

Dos milions de ciutadans han abraçat el projecte d’una Catalunya independent, en un canvi de mentalitat col·lectiva vertiginós des de l’any 2010.

Quines són les claus per comprendre el que hi ha darrere del referèndum de l’1 d’octubre, la posterior declaració d’independència, la intervenció de l’autonomia, els comicis al Parlament que van guanyar les forces independentistes i el paper dels dirigents polítics a la presó i a l’estranger?

Francesc-Marc Álvaro analitza a fons l’origen històric, les causes, les circumstàncies especials i els protagonistes d’un esdeveniment de transcendència indubtable. Més enllà dels tòpics, les simplificacions i els titulars efímers, aquest assaig es dirigeix a lectors de tota ideologia i sensibilitat per subratllar la complexitat i els matisos d’un procés que continua obert i exigeix diàleg i imaginació política.