General

Matthew Tree presenta aquest dissabte “El conflicte inevitable”

El dissabte dia 8 de febrer a les 19 h a la Casa Irla de Sant Feliu de Guíxols presentem el llibre “El conflicte inevitable” de Matthew Tree.
 
Que la situació actual de Catalunya és excepcional és una evidència fins i tot per als que tallen el bacallà a l’altiplà. El que potser molts no saben és que aquesta situació ha estat d’allò més previsible al llarg de més de quatre dècades.
 
El conflicte inevitable ho explica a través de la mirada d’un anglès que ha observat —i viscut— la realitat catalana des de finals dels anys setanta —amb dinou anys i sense saber-ne res— fins a l’actualitat —amb seixanta anys i sabent-ne alguna cosa.
 
A través de fets objectius i, sobretot, d’anècdotes personals igualment reveladores,Matthew Tree aclareix els motius pels quals el conflicte actual ha estat, des de sempre, inevitable.
 
«En fi, doncs, no sé què més us puc dir… Que el dia en què Catalunya sigui independent
els dos farem cua… l’endemà al matí… per tenir papers que ens permetindeixar de ser estrangers administratius en aquest país… I així serem com els altrescatalans… no només pel pensament i les emocions… també per l’administració…l’administració de la república catalana… Iguals, ell, jo i tothom.»
 
Joan-Lluís Lluís, del pròleg