General

Presentació del llibre d’Oriol Marfà “Sol… i en companyia”

El proper dissabte dia 14 de setembre a les 19 h presentem a la Casa Irla el llibre “Sol…i en companyia” de l’Oriol Marfà. Presentarà l’acte el Sr. Albert Polo.
 

L’autor, Oriol Marfà i Pagès, és nascut a Sarrià i viu a pagès a Argentona. És doctor enginyer agrònom i ha treballat com a científic en un institut de recerca català. Se sent molt vinculat a Sant Feliu de Guíxols, ja que els seus avis materns eren ganxons.
 
Per una banda els Pagès, els Bernis, els Casas, amb el casal familiar al carrer de la Rutlla, foren forners, indians, mariners i per l’altra els Petit, Fonoll, Sibils, foren hostalers de l’antic Hotel La Marina al Passeig del Mar i posteriorment fabricants de xocolates i comerciants de colonials.
 
La lectura de textos poètics ha acompanyat a l’autor des de la seva joventut. Les seves primeres passes com a escriptor de poesia les va dur a terme en un “laboratori” tancat al públic. Posteriorment va publicar el seu primer poemari: “El mòbil del poema”, de tema amorós, emprant el mòbil com a instrument de la seva creació poètica.
 
Ara, amb aquest nou llibre transita “Sol… i en companyia” dels seus autors preferits i hi presenta poemes amb una gran variació d’opcions formals i amb una riquesa de referents i lectures que s’expliciten a la segona part i que donen una gran consistència al seu plantejament literari.