General

Presentació del llibre “El dia que Barcelona va morir” d’Enric Calpena

El proper dissabte dia 2 de febrer a les 19 h presentem el llibre d’Enric Calpena “El dia que Barcelona va morir”

El prestigiós divulgador històric Enric Calpena, autor de Barcelona, una biografia, narra l’episodi més devastador de la ciutat al segle X, la ràtzia d’Almansur: El dia que Barcelona va estar a punt de desaparèixer per sempre.


El visir Almansur avança amb quaranta mil homes, decidit a saquejar la ciutat de Barcelona, la capital del comtat més poderós del sud dels Pirineus.

L’experimentat comte Borrell, el jove vescomte Udalard, la seva esposa Riquilda, la sàvia vescomtessa vídua Geriberga, l’intel·ligent ardiaca Arnulf i el criat Gondemarus, entre molts altres, es disposen a defensar la ciutat.

Però potser la desgràcia que s’apropa a  es muralles és només una prova que l’Anticrist està a punt de desencadenar tota la seva fúria sobre els habitants de Barcelona, com ja ho ha fet a Roma i en altres regnes de la cristiandat.

Enric Calpena ens explica, amb magistral rigor històric i estil àgil i impactant, l’episodi més devastador de la Barcelona del segle X, la ràtzia d’Almansur: el dia que la ciutat va estar a punt de desaparèixer per sempre.