General

Presentació d'”Octubre al carrer” i concert d’Eduardo Paniagua Trio

El proper divendres dia 25 de gener a les 19 h presentem el llibre “Octubre al carrer” de Dolors Feliu.

Fa un any dels Fets de l’1 d’Octubre. Ha estat un any de bogeria. El llibre mira de nou aquells dies per analitzar què va passar i tenir pistes per saber on som ara.

El referèndum de l’1 d’octubre va ser el gran repte i hauria hagut de ser la solució. La República. La gent estava il·lusionada i convençuda que si s’actuava massivament, i per mitjans pacífics, la democràcia i la pertinença a la Unió Europea els protegiria de repressions o violència.

Però l’Estat espanyol està disposat a tot per preservar «la unitat». A Octubre al carrer, hi trobareu els ingredients dels grans relats: misteri, conxorxa, estratègia, violència, decepció, plor, presó i traïdoria, però també solidaritat, valentia, energia, alegria, respecte, sacrifici, germanor, imaginació, humor i molts testimonis emotius. Aquests mesos hem viscut, més que mai, la il·lusió de sentir-nos poble lluitant per la llibertat.

En dèiem «la revolució dels somriures». Ara sabem que també hi va haver llàgrimes.

Res no ha acabat

Després de la presentació del libre de Dolors Feliu , a les 22h tindrà lloc el concert d’Eduardo Paniagua Trio (Eduardo Paniagua, Wafir S. Gibril, Pedro Burruezo)

L’entrada del concert serà gratuïta

Trobadors de les tres cultures

Músiques de trobadors de les tres tradicions espirituals d’Al Andalus. Aires andalusins, peces sefardites, càntigas d’Alfonso X El Sabio…

Un espectacle minimalista però gran en emocions que ens retrotrau a l’Edat Mitjana amb cançons i melodies d’aromes trobadorescos i que no oblida els grans poetes del sufisme, poemes d’amor en estat pur.

Tota l’erudició, el mestratge i el prestigi del gran Eduardo Paniagua. Tot el virtuosisme de Wafir S. Gibril. Tot el salvatgisme i aquell punt d’avantguarda i transgressió de Pedro Burruezo marca de la casa.

Un trio irrepetible i una ocasió única de veure i escoltar aquest trio de gira per Catalunya a Sant Feliu de Guíxols.

Eduardo Paniagua (flautes, salteri, percussions, veus, narració, direcció)
Wafir S. Gibril (“ûd” àrab, flauta ney, percussió, cants àrabs)
Pedro Burruezo (veu, mondol, percussions).