General

La presentació de “La vuitena caixa” omple la Casa Irla

El passat 24 de febrer la Casa Irla es va omplir de gom a gom per assistir a la presentació de “La vuitena caixa” de Dory Sontheimer.

L’acte de presentació del llibre “La vuitena caixa” va comptar amb la presentació de Josep Murlà i del periodista de La Vanguardia Eduardo Martín de Pozuelo.

Poc després de morir la seva mare Dory Sontheimer va descobrir a casa seva set caixes amb fotografies, cartes, passaports i altres documents que li revelaven la seva identitat jueva i la dramàtica història de la seva família, víctima de la persecució nazi.

Ho va explicar a “Les set caixes”, un llibre inoblidable que va estar a la llista de més venuts durant setmanes, i després va continuar investigant arreu del món per saber més sobre el seu passat i la seva família

Ara a “La vuitena caixa” ha reconstruït els itineraris vitals de cinc nens de la família —Catherine, Peter, Michael, Pavel i Tommy— que, atrapats en un dels períodes més vergonyants per a la Humanitat, van tenir destins diferents en la tràgica ruleta de la vida i la mort.

Dory Sontheimer

Nascuda a Barcelona el 1946, és llicenciada en farmàcia i òptica per la Universitat de Barcelona i graduada en PDG per IESE Business School. Des del 2007 cursa estudis d’història contemporània i de narrativa.

Arran de l’èxit de “Les set caixes” (2014), un autèntic fenomen de vendres i amb gran repercussió als mitjans, ha impartit més de setanta conferències en auditoris tan destacats com el Palau de la Generalitat, la Universitat Humboldt de Berlín, el Goethe Institut de Friburg o la Universitat de Barcelona.

“La vuitena caixa” és el seu segon llibre.