General

Presentació de “La vuitena caixa” de Dory Sontheimer

Dissabte 21 d’octubre a les 19:00h es farà la presentació del llibre “La vuitena caixa” de Dory Sontheimer.

Dory Sontheimer va descobrir a casa seva set caixes amb fotografies, cartes, passaports i altres documents que li revelaven la seva identitat jueva i la dramàtica història de la seva família, víctima de la persecució nazi.

Ho va explicar a Les set caixes, un llibre inoblidable que va estar a la llista de més venuts durant setmanes, i després va continuar investigant arreu del món per saber més sobre el seu passat i la seva família. Ara a La vuitena caixa ha reconstruït els itineraris vitals de cinc nens de la família —Catherine, Peter, Michael, Pavel i Tommy— que, atrapats en un dels períodes més vergonyants per a la Humanitat, van tenir destins diferents en la tràgica ruleta de la vida i la mort.

Després de l’èxit de “Les set caixes”, Dory Sontheimer ens torna a emocionar, ara recreant la història i el destí dels nens de la seva família, gràcies a la seva escriptura sincera i commovedora. Perquè el sofriment de milions de víctimes no s’oblidi.

Nascuda a Barcelona el 1946, Dory Sontheimer és llicenciada en farmàcia i òptica per la Universitat de Barcelona i graduada en PDG per IESE Business School. Des del 2007 cursa estudis d’història contemporània i de narrativa. Arran de l’èxit de Les set caixes (2014), un autèntic fenomen de vendres i amb gran repercussió als mitjans, ha impartit més de setanta conferències en auditoris tan destacats com el Palau de la Generalitat, la Universitat Humboldt de Berlín, el Goethe Institut de Friburg o la Universitat de Barcelona.

La vuitena caixa és el seu segon llibre.

La presentació anirà a càrrec de Josep Murlà