General

Presentació del llibre: Josep Tarradellas l’exili 1 (1939-1954)

El proper dissabte dia 11 d’abril a les 19 h a la Casa Irla, presentació del llibre: “Josep Tarradellas”. L’Exili 1 (1939-1954).

Introducció històrica de Carles Santacana i amb la presència de la directora de l’arxiu Tarradellas, Montserrat Català.
Tercer volum de la biografia documental de Josep Tarradellas que cobreix el primer període de l’exili republicà fins al seu nomenament com a president de la Generalitat l’any 1954. Inclou entre d’altres textos, dietaris inèdits, cartes i la persecució i intent d’extradició de França. El llibre va acompanyat de fotografies, imatges, mapes i un índex de noms.
La primera part d’aquest volum de la col·lecció sobre Josep Tarradellas gira al voltant de Josep Irla i l’elecció presidencial a Mèxic. Reproduïm també una sèrie de documents d’origen diferent, com poden ser Esquerra Republicana de Catalunya o el Govern basc.
El capítol sobre la persecució i intent d’extradició de Josep Tarradellas per part del general Franco és una part important del llibre, fins i tot emocionant i un punt policíaca. A continuació editem una tria de cartes, des de les més personals a les més polítiques.
El lector hi trobarà noms com Carles Pi Sunyer, Pau Casals o Mercè Rodoreda, entre molts d’altres. El volum es clou amb els dietaris de Josep Tarradellas, on afloren les passions, esperances i entrebancs d’un home més enllà del compromís amb Catalunya.
Entrada gratuïta.