General

Vicent Partal: la independència serà un procés tranquil

Vicent Partal va ser divendres dia 30 de maig de 2014 a la Casa Irla per presentar el seu llibre “A un pam de la independència”. El director de Vilaweb ens va explicar de forma amena la seva visió del procés català tot comparant-lo amb altres processos d’independència d’altres països.

En Vicent ens explicà que el procés cap a la independència de Catalunya serà tranquil i pacífic que ho veurem arribar gairebé sense adonar-nos i que el país que construirem serà, almenys, millor del que deixarem enrere.

Segons Partal l’Estat Espanyol ja no té arguments per aturar el procés d’independència i que en aquests moments només depèn de la voluntat dels catalans i que siguem capaços d’omplir les urnes de vots el proper 9 de novembre.

Si la victòria és clara no quedarà dubte davant del món que Catalunya vol ser un nou estat de la Unió Europea i aleshores molts d’aquests països veuran amb bons ulls el nostre procés i ens reconeixeran com a nou estat.
I per acabar en Vicent Partal ens va recomanar que gaudim d’aquest moment històric per a Catalunya: feu fotos, graveu imatges, participeu del procés i compartiu-lo amb la família i els amics. Tenim la gran sort de poder fer allò que molts abans que nosaltres han anhel·lat i, és la nostra responsabilitat d’arribar-hi en record i reconeixement a tots ells.