Si no pots veure bé aquest butlletí fes clic aquí
9 de maig 2023

Una revisió del territori
sota la mirada republicana

 

La centralitat de Barcelona i la seva influència en l’àrea metropolitana i a la resta del país, com a capital, han marcat l’urbanisme de les últimes dècades a Catalunya, juntament amb l’herència d’un model urbanístic pensat a partir de les necessitats dels promotors privats sense tenir en compte les necessitats reals dels municipis. Malgrat tot, Catalunya disposa d’una retícula de ciutats mitjanes en xarxa que, amb una bona política de transport públic, permetria garantir una bona distribució territorial per assegurar qualitat residencial, així com oportunitats econòmiques i laborals.
 
En un context marcat pel canvi climàtic, la tendència al teletreball i la necessitat d’habitatge a preu assequible, la distribució territorial en xarxa cobra més sentit que mai. De totes aquestes qüestions en volem parlar a la presentació del nou número de la revista Eines, amb dos experts en la matèria: Maria Sisternas, urbanista i directora de l’INCASÒL, i Jordi Sánchez, regidor d’urbanisme de Montcada i Reixac i vicepresident de l’AMB responsable de l’Àrea de Desenvolupament de Polítiques Urbanístiques.
 
Acompanya’ns a la presentació el proper dimecres 10 de maig, i rebràs un exemplar gratuït de la revista:

 

Inscriu-te a l'acte
Notícies del mes
Presentació de la biografia de Joaquim Fort

Els historiadors Cristian Ferrer i Guillem Puig, guanyadors de la Beca Tarradellas 2022, publiquen la trajectòria de l’esportista, periodista i polític Joaquim Fort
Projecte municipalista republicà, com?

Roger Barres, Ernest Maragall, Mireia Ingla i Solés Carabasa analitzen com avançar cap a un model municipalista republicà a partir de polítiques públiques d’èxit
Beques i premis Irla
Els vídeos de la Irla
Josep Pastells:
"Josep Mascort començà en la política a instàncies de Miquel Santaló"


Resum de la presentació de la biografia de Josep Mascort, amb Josep Pastells, Laia Cañigueral, Josep Clara i Joan Manuel Tresserras.
Joan Esculies:
"Joan Selves és l'ànima del grup de republicans a Manresa”


Resum de la presentació de la biografia de Joan Selves, amb Joan Esculies, Marc Aloy, Joaquim Aloy, historiador i Joan Manuel Tresserras.
Irla recomana 
Lligar-se bé les espardenyes
Solucions rurals
als reptes globals

Dionís Guiteras
Tal dia com avui
8 de maig
Fa 65 anys va morir l’escriptor, il·lustrador i professor Bernat Artola
27 de maig
Fa 45 anys va morir l’escriptora i propagandista Encarnació Miquel  →
Twitter
Facebook
YouTube
telegram
Website
 
Per donar-te de baixa de les llistes de mailing
clica aquí

Calàbria 166 entresol, 08015 Barcelona | T 935 677 863 | [email protected]

© Fundació Josep Irla 2023

Butlletí editat per la Fundació Josep Irla, fundació inscrita al Registre de Fundacions Privades de la Generalitat de Catalunya, amb CIF G61304663 i domicili a 08015 Barcelona, C/ Calàbria 166, entresol.

Aquest correu electrònic s’ha enviat a totes les persones subscrites al butlletí Irla Digital.

Pots exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat i limitació al tractament de les teves dades personals enviant un correu a
[email protected]