General

Centenari del Cinema Amateu 1923 – 2023 amb Antoni Martí

Divendres 14 de juny a les 19 h a la Casa irla Cinema d’Autor amb el cineasta i documentalista Antoni Martí.

El cinema amateur tant ric i variat a deixat un extens patrimoni cinematogràfic, que és un bé cultural de primer ordre, una mostra d’això son les interessants sessions que s’han organitzat al llarg d’aquests mesos.

D’acord amb el Museu de Cinema-Col·lecció Tomàs Mallol de Girona, hem preparat una sèrie de sessions per mostrar la gran vàlua documental que ens han deixat tot un seguit d’autors com els gironins Comellas, Varés, Puigvert i Mallol.

Però ni hi ha hagut molts més i molt interessants i després de fer una recerca a fons hem recuperat i redescobert unes quantes joies mig oblidades, fins i tot dins del camp del cinema amateur.

Les sessions que us proposem són per acabar de commemorar aquest Centenari i retre un acte de reconeixement a aquests cineastes que amb les seves cròniques han nodrit abastament molts dels documentals que avui es fan de revisió històrica del nostre país.

Antoni Martí
Cineasta i documentalista