General

Divendres 7 de juliol presentació del llibre “Cop de maça”

Divendres 7 de juliol a les 19 h presentem el llibre “Cop de maça. La revolta poètica dels drets humans” de Joan Tamayo i Robert Manera.

Això que teniu a les mans és l’experiment de La revolta poètica dels drets humans, que mitjançant trenta poemes (igual que els trenta articles de la Declaració Universal dels Drets Humans) pretén, de manera humil, fer el paper d’una mena de maça que colpegi, amb força, les consciències dels lectors i les lectores.

Si el gran artista i creador Robert Manera, un peix mediterrani i màgic, de mil colors, em va ensenyar, entre moltes altres coses, que l’art pot arribar a ser una eina de transformació social, la lectura lenta i l’observació entretinguda, durant mesos i mesos, dels seus magnífics quadres m’ha demostrat, no tan sols que aquesta afirmació és ben certa, sinó que cada un dels seus quadres és un poema visual digne de ser exposat, divulgat i admirat, arreu. De la Introducció «Val a dir que, a mesura que en Joan avançava en el treball, se n’adonava i se sorprenia del grau de correlació que existeix entre les pintures de Robert Manera i els seus escrits.

És precisament la complementació d’anhels compartits i l’esperit lluitador, inconformista i rebel que es reflecteixen en ambdues disciplines, text i imatge, el que atorga força i especial atractiu al recull.»

Pilar Ferrés Lahoz “Tots dos, el Robert i el Joan, amb les seves energies creadores, han generat una obra original i nova, moguts per una vocació i fascinació en defensa de la dignitat”.