General

Dissabte 25 de març a les 19:30 h “Qui va matar l’Helena Jubany?” de Yago García

El periodista Yago García, aporta documentació inèdita i noves claus d’interpretació sobre un crim i una instrucció que han consternat l’opinió pública.

L’1 de desembre del 2001, Helena Jubany va aparèixer morta en un pati de Sabadell. L’havien llençat al buit des d’una terrassa, despullada, cremada i amb una quantitat ingent de benzodiazepines a l’organisme. Setmanes abans havia rebut dos escrits anònims acompanyats de begudes adulterades amb la mateixa substància.

Yago García Zamora és graduat en Periodisme i màster en Periodisme Literari per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Ha publicat cròniques i reportatges en diversos mitjans, i el seu treball Un sueldo para Mr. Burns va rebre la menció especial del jurat del Premi de Periodisme Literari organitzat per la UAB i Angle Editorial. Des del 2016 ha investigat el cas Jubany i Careta amb la complicitat de les famílies i ha tingut accés privilegiat a documentació i fonts inèdites.

Ha participat a Crims, Equipo de investigación, En el punto de mira com a màxim expert en el cas.