General

Dissabte 24 d’octubre a les 19 h presentació de “El judici de la meva vida” de Jordi Pina

La presentació de “El judici de la meva vida” comptarà amb la participació de l’autor, Jordi Pina, i de l’advocat ganxó Jordi Vilà.

El llibre de Jordi Pina, amb pròleg de Lluis Llach,  relata en primera persona la vivència del procés català des que li encomanen la defensa de Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull fins que el judici queda vist per a sentència.
 
Dos anys llargs d’un procés jurídic amb una forta càrrega política, d’anades i vingudes a les presons i als tribunals, de comunicacions rere un vidre. D’hores de treball en equip i de reflexions en soledat. D’agombolar les famílies i de donar la cara davant dels mitjans.
 
Amb el coratge d’enfrontar-se a tot un entramat ideològic que utilitza paranys i falsedats, l’advocat ens fa partícips de la relació amb els funcionaris de presons i dels jutjats, amb els lletrats, els magistrats i amb els fiscals, amb els companys de la defensa i, sobretot, amb els presos polítics i les seves famílies.
 
«Vaig tenir consciència plena de la potència i la mala llet de l’estat espanyol en aquest procediment. Aquí ja vaig deixar de tenir dubtes sobre el que havia cregut sempre que significava l’acció de la justícia, a la qual jo m’havia dedicat durant trenta anys de professió, que era defensar persones, i vaig començar a plantejar- me seriosament si valia la pena formar part de tot això, i em preguntava què estava passant perquè es torcés tant l’acció de la justícia».