General

Presentació del llibre “Trencar el silenci” de Mireia Boya

Dissabte dia 11 de juliol a les 19 h a la Casa Irla de Sant Feliu de Guíxols, presentem el llibre de la Mireia Boya “Trencar el silenci” amb pròleg de Marta Rovira.
 
Després d’uns mesos de descans obligat degut a la pandèmia provocada pel Covid-19 tornem amb mes força que mai i amb totes les mesures de prevenció e higiene. Esperem estigueu bé de salut.
 
Hi haurà aforament limitat, us farem desinfectar les mas a l’entrada amb gel hidroalcohòlic i serà obligatori portar mascareta, ja que la Mireia Boya és persona de risc.
 
El feminisme ens ha ensenyat que allò personal és polític. Posar la vida al centre és optar pel «cuidem-nos» com a projecte, per humanitzar la política.
 
Mireia Boya trenca el silenci amb un llibre que ens fa reflexionar i ens emociona. I ho fa obrint-nos el cor i compartint les seves impressions més íntimes sobre el seu pas pel Parlament i pel Secretariat Nacional de la CUP-CC, el dolor per no haver pogutestar més amb la mare en els seus darrers moments, les actituds masclistes patidesen primera persona, l’organització del referèndum i la repressió i les seves conseqüèncieso el valor de la solidaritat i la sonoritat.
 
Per a una dona, incorporar-se a la política és un repte doblement exigent. Per això, l’autora mira a la cara aquest món salvatge, masculinitzat, i li demana una transformació. Un canvi en femení, en què l’autocrítica, la comprensió i l’empatia són les úniques eines per tirar endavant, per fer-la més humana, per despatriarcalitzar-la. Un homenatge a les dones del referèndum i a totes les que ens han precedit en la lluita feminista, però també un crit a la vida i al futur per empoderar les noies que vindran.
 
Perquè si les dones hi som, seguirem teixint un futur amb els fils roig i lila dels drets socials i el feminisme. La llavor està plantada, només cal seguir regant-la.