General

Presentació del llibre “I tot això com es paga?” Cent claus per entendre la hisenda catalana

Dissabte 17 de març a les 19 h persentació del llibre “I tot això com es paga? Cent claus per entendre la hisenda catalana” amb Ferran Casas i Roger Tugas.

Ferran Casas i Roger Tugas desgranen com es construirà la Hisenda catalana sense pactar amb l’Estat.

Com hauria de ser la Hisenda catalana? Fins a quin punt és imprescindible per poder declarar la independència?

Quants funcionaris necessitaria? Com serien les estructures d’estat que l’acompanyarien com per exemple el Banc Central?

Aquesta és una obra que ens parla sense embuts dels problemes que caldria superar per fer-la viable, en una futura República independent o sense desconnectar d’Espanya.

Aquest treball de divulgació repassa els interrogants més comuns que ens plantegem sobre la qüestió i apunta les respostes pertinents com ara el fet que el Govern pretén captar 3.000 funcionaris de la Hisenda estatal durant el període de desconnexió o d’on sortiria la informació per nodrir la base de dades fiscal.

Ens mostra també el països que ens poden servir de referents i aporta dades rellevants i estudis comparatius. Alhora exposa els grans reptes que hauria d’afrontar aquesta nova Hisenda catalana: fugir del model d’Administració Tributària espanyol i dissenyar un sistema fiscal modern, eficient, equitatiu, transparent, comprensible per la ciutadà i homologable al dels països europeus.

Ferran Casas i roger Tugas resolen en 100 punts clau tots els dubtes que aniran sorgint en tot el procés, aborden el debat sobre na fiscalitat més justa i expliquen con s’ha gestat políticament el projecte i qui són els seu protagonistes.

Aquesta és una obra per a no-economistes convençuts de la radical necessitat de tenir el model econòmic català ben apamat.

Perquè la Hisenda ha de ser un dels pilars del nou estat i una pedra de toc de la seva fisonomia.