General

Xevi Sala presenta el llibre “I ens vam menjar el món”

El proper dissabte dia 11 de febrer a les 19 h a la Casa Irla de Sant Feliu de Guíxols en Xevi Sala presenta el seu llibre: “I ens vam menjar el món”, Premi Prudenci Bertrana 2016.

Elias Barrera, sergent de l’exèrcit dels Estats Units, arriba a l’Estartit per assistir al funeral del seu pare, un militar que va servir a la base Loran, i sobretot per recollir l’antiga bandera familiar. Per recuperar-la, però, s’haurà d’entendre amb Gori Vilar, militant comunista i pescador del palangre, que li explicarà la increïble història que va viure amb Kirk Barrera, el Soldat Imperial, l’home que va salvar tot un país.

Un relat divertit, tendre i emotiu per on desfilen personalitats com ara Kirk Douglas, Santiago Carrillo, Amanda Lear, Josep Pla o Salvador Dalí. El conjunt conforma un fresc excepcional que gravita al voltant de les bases nord-americanes i en escenaris tan emblemàtics com l’Hotel Llafranc o la central nuclear Vandellòs I.

«En Gori Vilar va ullar la bossa i va palpar la perruca. Tenia molts anys però el pèl es conservava prou bé. Més grisa que rossa, d’un color inclassificable. Tot seguit, va obrir el sobre i gairebé va somriure. La nota deia: “La perruca és més teva que meva. El llibre te’l vaig prometre. I, pel que fa a la bandera, ja saps què has de fer. Adéu, Soldat Imperial, des d’avui fins al final”».

Dissabte 11 de febrer a les 19 h
I ens vam menjar el món
Xevi Sala
Premi Prudenci Bertrana 2016