General

Presentació del llibre i excursió amb Assumpta Montella

El proper dia 22 d’octubre a les 20 h es farà la presentació del llibre “115 dies a l’Ebre” de l’Assumpta Montellà a la Casa Irla en col·laboració amb l’associació Amics del Museu de Sant Feliu de Guíxols.

El proper diumenge 6 de novembre es farà una excursió a Corbera ‘Ebre per a conèixer els escenaris de la batalla de l’Ebre.

L’excursió serà guiada per l’Assumpta Montella amb un preu 55 € per persona i inclou dinar, entrades al museu, autocar.

Podeu consultar tota la informació sobre la sortida trucant a la Casa Irla al telèfon 972 11 74 39

115 són els dies que va durar la batalla més decisiva de la Guerra Civil, la més sagnant i irracional de la nostra història contemporània, i que va tocar a moltes famílies catalanes d’una manera o altra, tant als coetanis que encara viuen i recorden com van patir en pròpia pell aquell drama, com les generacions posteriors.

Tots hem tingut un avi, un pare o un oncle que va lluitar o morir a la batalla de l’Ebre, molts d’ells de la lleva del biberó.

La ruta dins els escenaris de la Batalla de l’Ebre permet conèixer i palpar aquell passat.
Tornar a creuar l’Ebre, i no per batalles inútils, sinó per entendre moltes preguntes sense respostes.
Passejar pel poble derruït de Corbera, entrar a les trinxeres, conèixer la fossa comú de Les Camposines… entre altres espais, ens permeten apropar-nos a un passat i convertir-lo en un homenatge per a tots aquells que hi van deixar la vida.