General

Joan Armangué presenta “Gent de l’Empordà”

El proper dissabte dia 18 d’abril a les 19 h, Joan Armangué presenta el llibre “Gent de l’Empordà”. Presentarà l’acte el regidor de cultura de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, Pere Albó.

Els vint-i-set relats de Gent de l’Empordà són una petita mostra del nostre capital humà. Reflexions en primera persona entorn a homes i dones empordaneses.

Des de la llavor dels vells federals, amb Abdó Terrades i Narcís Monturiol al capdavant, fins als nostres dies, diferents generacions d’empordanesos de naixement o d’adopció representen l’alt nivell de la creativitat i compromís de molts homes i dones en els diferents àmbits de la cultura, la ciència i la vida social, cívica i política.

Al costat dels imprescindibles Dalí i Pla, l’autor no s’està de retratar personatges molt diversos com ara Maria Àngels Anglada o Josep Pallach. A aquests noms, s’hi afegeixen tres personatges, que per la seva implicació amb el territori, per fer de l’Empordà la seva segona residència i/o la seva complicitat política i/o professional, com Ernest Lluch, Pasqual Maragall i Ferran Adrià, formen part del nostre imaginari col·lectiu i d’aquest Empordà inclusiu.

L’epíleg sota el títol Nosaltres, els empordanesos aplega un breu perfil d’empordanesos des de Josep Pella i Forgas a Josep Irla, així com dues reflexions sobre la societat empordanesa, Quan a l’Empordà hi havia burgesos honrats, i sobre l’organització territorial de Catalunya, Ara, la Vegueria de l’Empordà.